Skip to main content

Biologische Noten

PULSEN & LINZEN

Onze biologische peulvruchten en linzen worden in verschillende regio’s van India verbouwd door onze vertrouwde en loyale individuele biologische boeren. NBF is een toonaangevende leverancier van Biologische Peulvruchten in India en heeft een aparte productielijn voor Biologische Peulvruchten waar het schoonmaken van peulvruchten, het sorteren, sorteren op kleur en het verpakken ervan in hygiënische omstandigheden gebeurt.

Biologische Cashewnoten

Onze cashewnoten zijn biologisch gecertificeerd en hebben een grote voedingswaarde, ze zijn rijk aan voedingsvezels, verschillende vitamines en verschillende fytonutriënten die de gezondheid bevorderen. De enkelvoudig onverzadigde vetzuren in cashewnoten zijn geweldig voor het lichaam omdat ze helpen bij het verlagen van het slechte cholesterol en het verhogen van het goede cholesterol in de bloedbaan.

Het cashewzaad, vaak simpelweg cashew genoemd, wordt veel geconsumeerd. Het wordt op zichzelf gegeten, gebruikt in recepten of verwerkt tot cashewkaas of cashewboter. Cashewnoten worden vaak gebruikt in de Indiase keuken en de Pakistaanse keuken, in hun geheel voor het garneren van snoep of curries, of vermalen tot een pasta die een basis vormt voor sauzen voor curries of sommige snoepjes. Het wordt ook in poedervorm gebruikt bij de bereiding van verschillende Indiase zoetigheden en desserts.