Skip to main content

Soorten biologische gierst en granen

PULSEN & LINZEN

Onze biologische peulvruchten en linzen worden in verschillende regio’s van India verbouwd door onze vertrouwde en loyale individuele biologische boeren. NBF is een toonaangevende leverancier van Biologische Peulvruchten in India en heeft een aparte productielijn voor Biologische Peulvruchten waar het schoonmaken van peulvruchten, het sorteren, sorteren op kleur en het verpakken ervan in hygiënische omstandigheden gebeurt.

Biologische Sorghum (Jowar)

Sorghum is een van de beroemdste grassen die wereldwijd worden geteeld. Het is algemeen bekend als Jowar in India. Het staat op de vijfde plaats van de belangrijkste graangewassen ter wereld. Biologische sorghum zit vol met ijzer, calcium en eiwitten. Naast deze voedingsstoffen bevat het ook voedingsvezels, kalium en alle andere voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.

Biologische Parelgierst (Bajra)

Parelgierst is de meest geteelde gierstsoort. Bajra is het Hindi-woord voor parelgierst. Het meel kan worden gebruikt bij het maken van brood. Ancient Wisdom Bajra (parelgierst) graan is glutenvrij en 100% natuurlijk en biologisch. Bajra is rijk aan mineralen en vitamines en zit boordevol onoplosbare vezels die helpen bij de spijsvertering en goed zijn voor het menselijk lichaam. Er wordt gezegd dat de aminozuren in de parelgierst gemakkelijker verteerbaar zijn dan die in tarwe.

Biologische Vingergierst (Ragi)

Vingergierst (Ragi) is een oud graan uit India. Deze korrel is klein van formaat en diepbruin van kleur. Het staat bekend om zijn zeer hoge voedingswaarden en is een uitstekende bron van calcium en vezels. Het kan smaak en afwisseling toevoegen aan uw ontbijttafel. Omdat het een lage glycemische index heeft, is Ragi ook geschikt voor gewichtsbeheersing en diabetici.

Biologische Vossenstaartgierst (Kangni)

Vossestaartgierst is een verwarmende gierst en wordt bij voorkeur geconsumeerd in koude klimaten. Millets hebben meerdere toepassingen – een traditionele graanvervanger voor rijst en gezuurd brood; een pap of dessert gekookt met melk, een basis voor pannenkoeken. Ze werken goed als voedzaam vulmiddel of verdikkingsmiddel voor soepen, stoofschotels en sauzen. Het is een rijke bron van calcium, ijzer en eiwit. Daarnaast bevat het ook voedingsvezels, kalium en verschillende andere voedingsstoffen.

Biologische Kleine Gierst (Kutki)

Biologische kleine gierst zijn granen met witte granen, ook wel bekend als witte gierst, rijk aan fytochemicaliën en heeft uitstekende antioxiderende eigenschappen. De voedingsvezels beschermen tegen hyperglykemie. Het verlaagt het cholesterol en helpt bij de spijsvertering. Heeft vele malen meer mineralen, vezels en ijzer dan rijst, bevat minder koolhydraten dan tarwe en rijst en overvloedige hoeveelheden thiamine (vitamine B1) die niet aanwezig is in rijst en tarwe.

Biologische Proso Gierst (Barre)

Proso Millet is een rijke bron van magnesium en fosfor die als cofactor fungeert in verschillende enzymatische reacties die gunstig zijn voor het lichaam. Het eiwitgehalte in Proso gierstkorrels is vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel essentiële aminozuren is substantieel hoger in proso gierst. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende fenolverbindingen in de granen gemakkelijk biologisch toegankelijk en bevordert hun hoge calciumgehalte de botversterking en de gezondheid van het gebit. Tot de meest geconsumeerde producten behoren kant-en-klare ontbijtgranen die puur van gierstmeel zijn gemaakt, evenals een verscheidenheid aan noedels en bakkerijproducten, die echter vaak worden gemaakt van mengsels met tarwe/rijstmeel om hun sensorische kwaliteit te verbeteren.

Biologische Kodo Gierst (Kodon)

Kodo-gierst is een voedzaam graan en een goede vervanger voor rijst of tarwe. Het graan is een goede bron van eiwitten en een uitstekende bron van vezels. Een adequate vezelbron helpt het hongergevoel tegen te gaan. Het bevat ook minimale hoeveelheden ijzer en calcium, bevat grote hoeveelheden polyfenolen, een antioxidantverbinding. In India wordt Kodo-gierst vermalen tot meel en gebruikt om pudding te maken. In Afrika wordt het gekookt als rijst.

Biologische boerenerfgierst (Sanwa)

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit de drukkerij- en zetindustrie. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in de branche sinds de jaren 1500, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en deze door elkaar schudde om een ​​letterproefboek te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd, maar ook de sprong naar elektronisch zetwerk, en is in wezen onveranderd gebleven.