Skip to main content

Soorten biologische pellets

PULSEN & LINZEN

Onze biologische peulvruchten en linzen worden in verschillende regio’s van India verbouwd door onze vertrouwde en loyale individuele biologische boeren. NBF is een toonaangevende leverancier van Biologische Peulvruchten in India en heeft een aparte productielijn voor Biologische Peulvruchten waar het schoonmaken van peulvruchten, het sorteren, sorteren op kleur en het verpakken ervan in hygiënische omstandigheden gebeurt.

Biologische rode rijstpellets

Biologische Amaranth is een oud graan, biologisch geteeld in de Himalaya-regio van India. Het is een van de meest voedzame granen, met grote hoeveelheden calcium, ijzer en eiwit. Daarnaast bevat het ook voedingsvezels, vitamines en diverse andere voedingsstoffen. Deze glutenvrije zaden hebben de hoogste hoeveelheid aminozuren en vooral lysine, dat weinig andere granen heeft dan amarant kan bieden. Deze granen worden aanbevolen voor een effectieve spijsvertering en gewichtsbeheersing. De meest gebruikelijke vorm van gebruik is om het graan tot meel te malen of ze te laten ploffen om een ​​gepoft product te vormen.

Biologische witte rijstpellets

Biologische Quinoa, biologisch geteeld door onze boerenfamilies in India, supergraan, een krachtpatser van eiwitten en vezels. Het is een goede bron van ijzer, kalium, mangaan en fosfor. Het heeft volledige eiwitten, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren levert die nodig zijn voor een goede gezondheid. Vanwege de lage glycemische index dan rijst met quinoakorrels kan je je langer verzadigd voelen, waardoor je trek in eten vermindert.

Het grote voordeel van het gebruik van quinoa als voedingssupplement in de meelindustrie is dat het bijdraagt ​​aan de groeiende internationale vraag naar glutenvrije producten. Er is momenteel behoefte aan hoogwaardige voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte. Eiwit is geconcentreerd in het embryo van het quinoazaad en bevat tot 45% eiwit.

Biologische bruine rijstpellets

Chia Seeds zijn een van de krachtigste, meest functionele en voedzame superfoods ter wereld. Het chiazaad is een uitstekende bron van vezels, boordevol antioxidanten, vol eiwitten, boordevol vitaminen en mineralen. Chiazaden bevatten ongeveer 15% eiwit, 30% vet en 42% koolhydraten. De meeste koolhydraten die aanwezig zijn in Chia-zaden zijn voedingsvezels. Chiazaden kunnen vanwege hun aanzienlijke hoeveelheid vezels tot 15 keer meer water opnemen dan hun gewicht.