Skip to main content

Soorten biologische peulvruchten

PULSEN & LINZEN

Onze biologische peulvruchten en linzen worden in verschillende regio’s van India verbouwd door onze vertrouwde en loyale individuele biologische boeren. NBF is een toonaangevende leverancier van Biologische Peulvruchten in India en heeft een aparte productielijn voor Biologische Peulvruchten waar het schoonmaken van peulvruchten, het sorteren, sorteren op kleur en het verpakken ervan in hygiënische omstandigheden gebeurt.

Biologische Rode Linzen Geheel

Gekweekt met een groep boeren in de noordwestelijke gebieden van India. Laag in verzadigd vet en natrium, en zeer laag in cholesterol. Het is ook een goede bron van eiwitten (23,9 g), niacine (2,3 mg), vitamine B6, pantotheenzuur, ijzer, magnesium, fosfor en kalium, en een zeer goede bron van voedingsvezels (65%), vitamine C (4,8 g). mg), vitamine K, riboflavine, foliumzuur, koper en mangaan.

Biologische Witte Kikkererwten (Garbanzo Bonen) Heel

India is het grootste kikkererwtenproducerende land, terwijl kikkererwten voornamelijk worden verbouwd in de gedroogde regio van India. De belangrijkste biologische kikkererwten afkomstig van NBF ICS komen uit Madhya Pradesh, gevolgd door Maharashtra, Rajasthan, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh en Karnataka.

Biologische Bruine Kikkererwten Heel

Ze worden beschouwd als een vitale en gezonde peulvrucht die boordevol voedingsvoordelen zit met 269 kcal per 100 g. Hebben een laag vetgehalte (4,2 g) en kunnen dienen als een uitstekend maagvullend voedsel dat niet zal bijdragen aan uw lichaamsvet.

Biologische zwarte linzen heel

Geteeld en verkregen uit verschillende regio’s van de Indiase groep boeren van Nature Bio Foods van Noord-India tot Midden-India. Ze zijn extreem rijk aan oplosbare vezels (30,5 g per 100 g), die een gelachtige substantie vormen in het spijsverteringskanaal, waardoor ze helpen bij het verwijderen van gal uit het lichaam.

Biologische mungbonensplit, met en zonder schil

Gekweekt met een groep boeren in de noordwestelijke gebieden van India. Ze hebben een lage glycemische index van 25, waardoor ze een slimme voedselkeuze zijn voor diabetici. Diabetici kunnen veilig Green Gram Beans eten. De lage glycemische index, vezels (17 g) en eiwitten (24 g) helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Biologische Mung Bean Heel

Gekweekt met een groep boeren in de noordwestelijke gebieden van India. Laag in verzadigd vet en natrium, en zeer laag in cholesterol. Het is ook een goede bron van eiwitten (23,9 g), niacine (2,3 mg), vitamine B6, pantotheenzuur, ijzer, magnesium, fosfor en kalium, en een zeer goede bron van voedingsvezels (65%), vitamine C (4,8 g). mg), vitamine K, riboflavine, foliumzuur, koper en mangaan.

Biologische Duif Erwten Heel

Geteeld en verkregen uit de noordelijke regio van India. Kidneybonen zijn een zeer goede bron van cholesterolverlagende vezels (45% dagelijkse aanbevolen waarde) en een kopje gekookte kidneybonen (177 g) bevat ongeveer 15 gram eiwit, goed voor 27% van de totale calorische inhoud.

Biologische rode linzensplit

Geteeld en verkregen uit verschillende regio’s in het Indiase ICS van Nature Bio Foods van Noord-India tot Midden-India. Goede eiwitbron 25 gram (gekookte linzen), essentiële aminozuren, kalium, ijzer (36 procent), vezels (14 procent) en vitamine B1. Het helpt ook om het cholesterol te verlagen en de suikerspiegel onder controle te houden.

Biologische Zwarte Linzen Split, Met & Zonder huid

Gekweekt in verschillende regio’s met een Indiase groep boeren van Nature Bio Foods zoals Andhra Pradesh, Maharashtra, Madhya Pradesh en Bihar. Ongeveer 25% van het gewicht bevat verschillende eiwitten. Elke 100 gram bevat 18 gram (72%) voedingsvezels, 1 gram kalium (8%) en slechts 2 gram vet. Het is rijk aan vitamines zoals A en C, en bevat ook matige hoeveelheden B-complex zoals thiamine, riboflavine en niacine.

Biologische Duivenerwten Split

Met behoud van alle goedheid van Moeder Natuur, wordt de voedzame zemelenlaag van bruine rijst niet verwijderd bij het malen, waardoor bruine rijst zijn nootachtige smaak en stevigere textuur krijgt.

Biologische Kikkererwten Split

Witte halfkorrelige rijst is een ronde, malse en sappige korrel, waardoor hij tijdens het koken vocht vasthoudt. Deze rijst wordt vaak gebruikt in gerechten die wat meer smeuïgheid vereisen, zoals paella of risotto. Het is ook ideaal in je favoriete Midden-Oosterse, Koreaanse en Spaanse gerechten.